Bir fabrika satışı, en başından tapu bitene kadar dikkatle yönetilmesi gereken bir süreçtir.

Gelin bu süreçlere birlikte bakalım

1.Fabrikanın Fiyat Tespiti

Fabrika Nasıl Satılır? sorusunun belki de en kritik adımlarından biri, satılacak olan fabrikanın fiyat tespitidir. Peki bir fabrikanın fiyatı nasıl belirlenir? Bu sorunun cevabını aşağıdaki videomda bulabilirsiniz. O nedenle buraya tekrar yazma ihtiyacı görmüyorum.

2.Fabrikanın Düzeltmeleri

Bu adımda, satılacak fabrika eski veya daha önce kullanılmış ise eksiklerini tespit etmeli, alıcıların binayı gezerken göze hoş gelmeeycek ve kullanışsız alanlar ilk başta pazarlamadan önce düzeltilmelidir. Fabrika yeni dahi olsa, muhtemel eksiklikler giderilmelidir.

3.Satışa Engel Durumların Kontrolü

Fabrikanın satışına engel İpotek, Haciz, Şerh veya diğer muhtemel durumlar kontrol edilmelidir. Bunların bazıları satışa engel değilken, bazı durumlar engel olabilmektedir. Önce o sorunu giderip sonra satabilirsiniz.

4.Fotoğraf, Drone çekimleri

Fabrikanızın görselleri profesyonel olmalı. Detaylı ve kaliteli fotoğraflar çekilmeli. Hatta drone çekimi bile yapmanızı öneririm. Çünkü şehir dışından hatta yurtdışından dahi müşterilerinize bunları göndermeniz gerekebilir.

Örneğin bu yazının en başındaki fabrika fotoğrafı, benim drone çekimi yaptığım portföylerimden biridir.

5.PROFESYONEL PAZARLAMA

Günümüzde emlak satışı deyince akla ilk olarak birkaç internet sitesi gelmektedir. Ama maalesef o siteler, satılmamış milyonlarca ilanla doludur. O sitelerden alıcıya ulaşmak nerdeyse imkansızdır. Bu nedenle daha farklı yollar denemelisiniz. Örneğin ben, internet ilanları haricinde, 20den fazla tanıtım yolu ile satışımı gerçekleştiriyorum.

6.Pazarlık Süreci

Pazarlık deyince ilk akla gelen “…. fiyat olmaz mı? … fiyat yapalım iş bitsin” gibi tabirler ve yöntemlerdir. Pazarlık bu değildir. Özellikle fabrika satıyorsanız, alıcı yine muhtemelen sanayicidir ve fiyatlara hakimdir. Bu tür yöntemlerle onu ikna edemezsiniz. Pazarlık konusunda eğitimler almanızı öneririm.

7.Fabrika Kiracılı İse

Fabrikada hali hazırda kiracı varsa, satıştan önce ve satış süresinde kendisine bilgi vermeli ve mağdur etmemelisiniz. Yine alıcınız da bu konudan haberdar olmalı ve kiracı ile anlaşarak , devam etmesini veya makul süre ile çıkmasını talep etmelidir.

8.Satış ve Tapu

Tapu anına kadar ve bitene kadar tam konsantrasyon ile devam edin. Ayrıca size önerim tapu işlemlerinizi bir tapu muamelecesine yaptırın. Son ana kadar sadece satışa odaklanın.

Ve mutlu son 🙂 Bütün süreci başarı ile yürüttünüz ve satış gerçekleşti. Her iki tarafa da hayırlı olsun

Fabrika Nasıl Satılır? sorunuza umarım yardımcı olmuşumdur.