Kayseri Türkiye’nin 14. şehri olmakla beraber 2016 yılı itibarı ile 1.358.950 nüfusa sahiptir. 16 adet ilçesi mevcuttur. En büyük ilçeleri sırasıyla Melikgazi, Kocasinan, Talastır.
Ankara ve Konya’dan sonra İç Anadolu’nun en büyük 3.şehridir Kayseri. Orta Kızılırmak bölümünde, Erciyes Dağının eteklerinde bir ildir. Konum olarak Kuzeyinde Yozgat ve Sivas, Güney’de Adana, Güneybatı’da Niğde, Batı’da ise Nevşehir, Doğuda Kahramanmaraş illeri bulunur.
Kayseri dünyanın en eski şehirlerinden biri olmakla beraber klasik çağlarda Kapadokya bölgesinde bulunmaktadır.Kayseri pek çok uygarlığa misafirlik etmiş çok kökenli bir şehirdir.
Kayseri, MÖ. 4000 ile MS. 2000 olmak üzere 6000 yıllık bir tarihe sahiptir. MÖ. 2000 yıllarında Anadolu’ya gelen Hititler, Kayseri’ye 22 km uzaklıkta bulunan Kültepe (Kaniş) şehrini kurmuşlardır. Kültepe’nin hemen yanında yer alan Karum’da (Pazarşehir) yapılan kazılarda bu döneme ait çivi yazısı ile çeşitli yazılı tabletler bulunmuş ve bu tabletlerden Asurlu tüccarlarla Hititli yerliler arasındaki ticari ilişkilere ait bilgiler elde edilmiştir. Kültepe, MÖ. 4000 yılından Roma devri sonuna kadar devamlı olarak yerleşme görmüştür.
Kayseri 1988 yılında çıkarılan kanun ile büyük şehir unvanını kazanmıştır.
Ekonomik Olarak Kayseri Nasıldır ?
Ekonomik anlamda Kayseri 2. derecede gelişmiş iller arasında yer almıştır.Büyük sanayi siteleri ve organize sanayisi ile sanayi sektörünün alt yapısı olarak kabul edilir.Kayseri’de 3 adet organize sanayi bölgesi bulunmaktadır.
Sanayi altyapısı çerçevesinde Kayseri Serbest Bölgesi de önemli bir yere sahiptir. Kayseri Serbest Bölgesi, Türkiye’nin en büyük serbest bölgesi alanına sahiptir. Her geçen yıl serbest bölge artışı sürmektedir.
Maden sektörü açısından Kayseri zengin sayılabilecek illerdendir. Kayseri’nin maden ve yer altı zenginlikleri ;Altın, bakır, çinko, kurşun, demir, diyotemit, krom , kum, çakıl, mermer vb. madenlere sahiptir.
Kayseri ticareti çeşitliliğinin gelişmiş olmasıyla, dış ticareti de iki milyar doları geçmiş bulunmaktadır. İlde 20.000 i aşkın ticaretle uğraşan iş yeri vardır.Bununla beraber bankacılıkta ilerlemiştir.
Erciyes dağı, Kapuzbaşı Şelaleri, Sultan Sazlığı, Kıranardı Kent Ormanı gibi gezilecek ve doğası ile sizi büyüleyecek bir çok yeri içerisinde barındırmaktadır.
Ekonomisi gelişen Kayseri konut ihtiyacına nasıl yanıt vermektedir birde buna bakalım.
En Gözde Kayseri Konut Projeleri Neler ?
Altınpark Çarşı Konutları
16.000 m2 Alana 9 blok 130 daire olmak üzere, günümüz mimarisinin şık tasarımlarından birini her bir blokta uygulamış olup, otopark, güvenlik, çocuk oyun alanları, sağlam İnternet alt yapısı ile aileniz ve sevdiklerinize şık ve kullanışlı evler sunulmaktadır.
TKN Yonca Projesi
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde 23 dönümlük arazi üzerine kurulan 224 adet daireden oluşan bu güzel site 180 m2’lik ve 170 m2 daireler ile kalabalık ailelerin tercihi olacak veya daha ferah bir ev isteyenleri bu güzel projeye davet etmek için en güzel sebep olacaktır.
TKN Yonca’da AVM & çarşı, anfi tiyatrosu, sinema salonu, kütüphane, çocuk havuzu, bisiklet parkuru, spor salonu gibi sosyal alanları mevcuttur.
Kınaş Vizyon
Kınaş vizyon Kayseri’de fark yapmak açısından tasarım ile görselliği birleştirerek kaliteli, konforlu, huzurlu bir yaşam ile karşımıza çıkıyor. Sekizgen cam piramitli kapalı havuz ile fitness, pilates salonları, basketbol sahası, futbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanları gibi geniş sosyal alan yelpazesi ile sizi yeni yaşamınıza çağırıyor. 6 bloktan oluşan projede 234 m2 den 270 m2 kadar 4 farklı seçenek ile ferah ve geniş bir daire seçeneği de sunmaktadır. Lokasyon olarakda Kayseri için önemli caddelerden biri olan Sivas caddesine yakılığı ve tramvay hattı, Optimal AVM ile hayatınızı kolaylaştırıyor.
Icon Talas Projesi
Etna Gayrimenkul Yatırım tarafından inşası gerçekleşen proje Kayserinin yükselen yerleşim yerlerinden Talas’ta hayata geçirildi. 6bin 42 metrekare alana sahip olup toplam 2 blok ve 42 konuttan oluşuyor.